Categorii
»
Aroma Plant » Ceaiuri » Afectiuni ale glandei tiroide
Afectiuni ale glandei tiroide

Afectiuni ale glandei tiroide

Ceai si Tinctura de Dragaica  - Sanziene Galbene - Alifie de Dragaica

Denumiri populare: sanziene, floarea lui Sfantul Ion, smintinica, inchegatoare, asprisoara, iarba- lipitoare, turtita, peteala reginei.

Planta raspandita pe ogoare, campii, de-a lungul gardurilor, cu flori galben- aurii, asemanatoare florii- miresei, emanand un parfum dulceag ca mierea Se recolteaza in luna iulie, de Sanziene si hiar si in timpul iernii, se pot gasi fire proaspete de sanziene sub iarba uscata, pe locuri fara zapada.
Este cunoscuta ca un excelent remediu naturist - tratament glanda tiroida.

Virtutile terapeutice ale plantei au fost apreciate din vremuri stravechi; ea se punea in pat femeilor pentru a usura durerile facerii; se spune ca insesi fecioara Maria a folosit-o in loc de paie la facerea Domnului. Traditia populara spune ca in ziua Sf. Ion in luna iunie, fetele trebuie sa culeaga flori de dragaica din care sa faca cununi cu care sa impodobeasca portile, usile, ferestrele pentru a aduce in casele lor belsug, sanatate si noroc iar in noaptea de Sanziene fetele isi pot afla destinul spalandu-se cu roua curata de pe flori.

Compozitie: glicozide (asperulina, quercetina, luteolina), taninuri, acizi organici,

Actiune: depurativa, detoxifianta, curata sangele, rinichii, ficatul de incarcatura toxinica, diuretica, elimina surplusul de apa din tesuturi, elimina nisipul din rinichi si de la vezica, sudorifica (maresc secretia glandelor sudoripare si eliminarea toxinelor prin transpiratie), efect antiinflamator, decongestiv, antiseptic fiind eficienta in infectii renale (pionefrite), amigdalite, laringite, cicatrizante, grabesc vindecarea ranilor, antitumorale, citostatice

Indicatii: detoxifiere, guta, boli reumatismale, obezitate, edeme, boli de rinichi, litiaza renala, cancer laringian, de piele, limba, tub digestiv, tumori ganglionare, leucemie, boala Hoodkin, anemie, infectii acute si cronice cu diverse localizari, boli de piele (dermite, piodermite, rani infectate, furuncule, pecingine, eczeme zemuinde, psoriazis), boli ale sistemului nervos (epilepsie, isterie, vertij), afectiuni ale glandei tiroide (gusa) si ale corzilor vocale

Mod de administrare: infuzie, suc proaspat
Categorii blog Skip Navigation Links